Köretek

  • édesburgonya hasábok sütőben sütve
    Köretek

    Ropogós édesburgonya hasábok sütőben

    Az édesburgonya hasábok sütőben sütve nemcsak finomak, hanem egészséges alternatívát is nyújtanak a hagyományos sült krumpli helyett. Kívül ropogós, belül puha – tökéletes választás egy gyors vacsorához vagy akár egy hétvégi grillezés mellé. Én még sárgarépa hasábokat is szeltem hozzá, ami remekül passzol ízben! Ezt a receptet egyszerű elkészíteni, és garantáltan az egész család kedvence lesz!

    Az édesburgonya hasábok sütőben készítve ízletes, tápláló és egyszerűen elkészíthető köret, ami bármilyen étkezéshez tökéletes választás. Próbáld ki ezt a receptet, és fedezd fel, milyen finom lehet az egészséges nassolás!

    Hozzávalók:

    • 2 nagy édesburgonya
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 1 teáskanál kukorica keményítő
    • 1 teáskanál piros paprika
    • 1 teáskanál fokhagymapor
    • ½ teáskanál cayenne bors (elhagyható, ha nem szereted a csípőset)
    • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

    Így készítsd lépésenként az édesburgonya hasábokat sütőben:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (légkeveréses üzemmódban). Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, hogy a hasábok ne tapadjanak le.
    2. Hámozd meg az édesburgonyát, ha szereted a sárgarépát mint én, azt is, majd vágd egyforma méretű hasábokra – így egyenletesen fognak sülni.
    3. Tedd a hasábokat egy nagy tálba. Egy kis tálban keverd jól össze olívaolajjal, a piros paprikát, fokhagymaport, cayenne borsot, sót és borsot. Ezután alaposan keverd össze a hasábokkal, hogy a fűszerek mindenhol bevonják a burgonyát.(Én kézzel szoktam jól átdolgozni)
    4. Rendezd el a hasábokat egy rétegben a tepsin, ügyelve arra, hogy ne érjenek össze – így lesznek igazán ropogósak. Süsd 25-30 percig, félidőben forgasd át őket, hogy egyenletesen piruljanak.

    Tippek a tökéletes ropogóssághoz:

    • Áztatás: Ha van időd, a szeletelés után áztasd a hasábokat hideg vízbe 30 percig. Ez segít eltávolítani a felesleges keményítőt, így még ropogósabb lesz a végeredmény.
    • Keményítő: Azért tesszük hozzá az egy teáskanál kukoricakeményítőt, hogy extra ropogós kérget kapjunk! Ha nincs otthon enélkül is finom lesz!

    Édesburgonya hasábok sütőben sütve képekben:

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Esetleg köretnek ezt a receptemet is jó szívvel ajánlom: Gombás rizs recept

  • Köretek

    Kecsketejes krumplipüré recept

    Ez a kecsketejes krumplipüré receptem teljesen a klasszikus alteregója a tehéntejes verziónak. Semmi más dolgunk nincs, mint kiváltani az érzékenyek végett, vagy mert egészségesebb összetevőkre törekszünk a tehéntejet. A krémes, habos állag végett minden esetben érdemes követni a lépéseket, mert a részletekben rejlik a tökéletes végeredmény!

    A legfontosabb tudnivalók a jó krumplipüré elkészítéséhez:

    • Mindig magas keményítő tartalmú krumplit használj! Amíg tart az újburgonya szezon, ezt a receptet ne használd! Az újkrumpliban még nincs elég keményítő, a végeredmény szappanszerű állag lenne! Készíts petrezselymes burgonyát vajon dinsztelve.
    • A tejet forrósítsd fel, hideg tejjel nem készítünk krumplipürét!
    • Hagyd kigőzölni a törtkrumplit! A felesleges víztartalom párologjon ki.
    • A burgonnyát krumplinyomón törd át, így nem tömörödik össze, levegős lesz!
    • Villával szépen habosra lehet kikeverni! Ne sajnáld erre azt a pár percet!
    • Ne használj robotgépet a törésre és a kikeverésre! Próbáltam rége, szőrnyű ragacsos lesz a burgonya nyála miatt!

    Hozzávalók:

    • 1 kg krumpli (lisztes fajtájú, pl. sárga burgonya)
    • 100-150 ml kecsketej
    • 50 g kecskevaj
    • Só ízlés szerint
    • Egy csipet frissen őrölt szerecsendió

    Kecsketejes krumplipüré elkészítése:

    1. Krumpli előkészítése: A krumplikat hámozd meg, és kockázd fel.
    2. Ezután tedd egy nagy lábosba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Adj hozzá sót, majd közepes lángon főzd puhára, kb. 20 perc alatt.
    3. Szűrés és pürésítés: Miután a krumpli megfőtt, szűrd le a vizet.
    4. A krumplit tedd vissza a lábosba, várd meg míg kigőzöli magát.
    5. Krumplinyomóval törd át és villával pürésítsd simára.
    6. Kecsketej és kecskevaj hozzáadása: Add hozzá a felforrósított kecsketejet, felkockázott hideg kecskevajat, sót, szerecsendiót majd keverd simára.
    7. Ha szükséges, adj hozzá több kecsketejet, hogy krémesebb állagot érj el.

    Kecske tejtermékeket a legjobb termelőtől megvásárolni! Én a Baglyas-hegyi tenyészettől szoktam, szívből ajánlom Gáborékat, mindent maguk állítanak elő!

    Kecsketejes krumplipüré készítése képekben:

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Talán ez a receptem is tetszeni fog neked, ha szereted a kecske tejtermékeket>>Kecsketúrós falatkák

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől