Mexikói kukoricakrémleves
Imádod a csípős ízeket? Ezzel az egyszerű kukoricakrémlevessel gyorsan mexikói ízt csempézhetsz a konyhádba! Nálam a mélyhűtőben mindig van fagyasztott kukorica, úgyhogy 15 perc alatt lehet ebből összeütni a szívmelengető chilis kukoricakrémlevest. Ha felkészülsz és egy kis tortilla chips is hozzá, akkor kész is az ebéd.
Hozzávalók:
- 1 ek vaj vagy olivaolaj
- 1 közepes fej hagyma, felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 500 g fagyasztott kukorica
- 1 liter alaplé (húsleveskockából is jó)
- 1 tk. chilipehely
- 1 tk. gyömbérpor
- 1 kávéskanál Worchester szósz (elhagyható)
- 2 dl tejszín
- só, fehérbors
A mexikói kukoricakrémleves elkészítése:
- A fej hagymát megdinszteljük a vajon vagy olivaolajon üvegesre.
- Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is és ráöntjük a kukoricát.
- Felöntjük alaplével, ízesítjük sóval, fehérborssal, gyömbérrel, Worchester szósszal és kb. 15 percig forrástól számítva megfőzzük.
- Botturmixal pürésítjük,nem baj, ha kissé darabos marad a kukorica.
- Hozáadjuk a tejszínt és összefőzzük vele.
- Tálkákban forrón tálaljuk. A tortilla chipseket nagyobb darabokra tördelve közvetlenül tálaláskor szórjuk a tetejére.
Kukoricakrémleves készítése képekben:
Rajongsz a krémlevesekért?? Készítenél egy isteni finom Mentás borsókrémlevest?
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/