Mákos-meggyes kevert süti
A nyár egyik legkedveltebb, leggyorsabban összedobható receptje a mákos-meggyes kevert süti, ami bármilyen idényjellegű gyümölccsel elkészíthető. Megszórhatjátok eperrel, cseresznyével, málnával, ribizlivel, szederrel, ami épp frissen is kapható, de mirelitt gyümölcsel is kiváló.
A cseresznyét, meggyet kimagozva kell felhasználni, ez a legtöbb munka ami ennél a sütemény elkészítésénél időben számolni kell!
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 15dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor/vanília por
- 20 dkg őrölt mák
- 1 cs. sütőpor
- 2 dl tej
- 20 dkg liszt
- 1 üveg magozott meggy-vagy annyi gyümölcs amit a tetejére szórhatunk
Mákos-meggyes kevert süti elkészítése:
- A tojásokat a cukorral habverővel szép krémesre keverjük. ( ne sajnáljuk rá az időt, kb 10 perc)
- Hozzáadjuk a mákot, elkeverjük.
- Mehet bele szitán át a 20dk liszt, a sütőpor, majd a tej.
- Egy kissebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát.
- Megszórjuk a tetejét gyümölccsel és 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük, kb 25 perc alatt.(tűpróba a közepén!)
Jó étvágyat!
Én dupla adagból készítettem és már megbántam, hogy nem nagyobb tepsit használtam, ez a süti nagyon szép magasra megnő a sütés alatt, ne aggódjatok, a ha a nyers tészta vékonynak tűnik a tepsiben!
Mákos-meggyes kevert süti készítése képekben:
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem
Ha egyszerű sütemény recepteket keresel, talán ez is tetszeni fog neked>>Almás-mákos torta liszt nélkül