Mákos-meggyes kevert süti főképe
Kevert tészták

Mákos-meggyes kevert süti

A nyár egyik legkedveltebb, leggyorsabban összedobható receptje a mákos-meggyes kevert süti, ami bármilyen idényjellegű gyümölccsel elkészíthető. Megszórhatjátok eperrel, cseresznyével, málnával, ribizlivel, szederrel, ami épp frissen is kapható, de mirelitt gyümölcsel is kiváló.

A cseresznyét, meggyet kimagozva kell felhasználni, ez a legtöbb munka ami ennél a sütemény elkészítésénél időben számolni kell!

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 15dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor/vanília por
  • 20 dkg őrölt mák
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 1 üveg magozott meggy-vagy annyi gyümölcs amit a tetejére szórhatunk

Mákos-meggyes kevert süti elkészítése:

  1. A tojásokat a cukorral habverővel szép krémesre keverjük. ( ne sajnáljuk rá az időt, kb 10 perc)
  2. Hozzáadjuk a mákot, elkeverjük.
  3. Mehet bele szitán át a 20dk liszt, a sütőpor, majd a tej.
  4. Egy kissebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát.
  5. Megszórjuk a tetejét gyümölccsel és 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük, kb 25 perc alatt.(tűpróba a közepén!)

Jó étvágyat!

Én dupla adagból készítettem és már megbántam, hogy nem nagyobb tepsit használtam, ez a süti nagyon szép magasra megnő a sütés alatt, ne aggódjatok, a ha a nyers tészta vékonynak tűnik a tepsiben!

Mákos-meggyes kevert süti készítése képekben:

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem

Ha egyszerű sütemény recepteket keresel, talán ez is tetszeni fog neked>>Almás-mákos torta liszt nélkül

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük