főzött gyümölcslevesek

A főzött gyümölcslevesek készülhetnek idény gyümölcsből, befőttböl és fagyasztott gyümölcsböl is.

  • Szilvakrémleves tányérban
    főzött gyümölcslevesek

    Szilvakrémleves egyszerűen

    Nagyon gyorsan elkészíthető ez a krémes, fahéjas szilvakrémleves, ami akár desszertnek is tökéletes! A gyümölcslevest legtöbbször meggyből és cseresznyéből készítjük, pedig érdemes a szilvát is felhasználni levesnek,ami egyszerre édes és fanyar, picit savanykás végeredmény, de éppen ettől olyan friss és finom az összhatás.

    Készítheted klasszikusan, nem leturmixolva, de nekem a krémlevese jött be igazán, amit tejszínnel teszek krémesebbé és a szilvahús a sűrítése. Ha egyben szeretnéd hagyni a gyümölcsöt, a tejszínbe keverj vaniliás pudingot, az besűríti a levest.

    Hozzávalók:

    • 1 kg szilva
    • kb 5 dl víz
    • vanília aroma vagy vaníliás cukor
    • 2 egész fahéj
    • 4-5 szem szegfüszeg
    • 2 karika kezeletlen citrom
    • kb 5-6 ek cukor(ízlés szerint)
    • 1 csipet só
    • 2 dl 30%-os tejszín

    Szilvakrémleves elkészítése:

    1. A szilvákat mossuk meg, felezzük és magtalanítsuk, majd tegyük egy lábasba.
    2. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, szegfüszeget a sót és a citromkarikákat, majd öntsük fel fél liter vízzel.
    3. Főzzük kb. 20 percig, míg a szilva puha nem lesz, az sem baj, ha szétesik.
    4. Húzzuk félre és vegyük ki a citromot, fahéjakat, szegfüszegeket.
    5. Botturmixal pürésítsük le, majd keverjük bele a tejszínt és a tűzre visszatéve eggyet forraljunk rajta.
    6. Ha szükséges, ekkor lehet még cukrozni, hűtsük be és fogyasszuk el jóízűen, akár tejszinhabbal megkoronázva!

    Szilvakrémleves készítése képekben:

    Jó étvágyat!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked ha szereted a krémleveseket>>Eperkrémleves