
Gofri recept, ami tényleg beválik
Ha valaha csalódtál már egy gofri receptben, akkor most végre jó helyen jársz. Ez az a változat, amit nem kell újra és újra módosítani. A tészta tökéletesen egyensúlyoz a ropogós külső és a levegős belső között – pont úgy, ahogy a klasszikus gofri kinéz és ízlik is.
A gofri recept nagy előnye, hogy nem igényel különleges hozzávalókat, és akár tíz perc alatt összeállítható. Reggelire, uzsonnára vagy vendégvárónak is kiváló, ráadásul ízlés szerint variálható édes vagy sós feltétekkel.
A gofri recept hozzávalói:
- 50 dkg finomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 5 dl tej
- 20dkg margarin
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
Így készül a tökéletes gofri:
- A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, cukor, vaníliás cukor, só) keverd össze egy nagy tálban.
- Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olajat.
- Öntsd a nedves hozzávalókat a lisztes keverékhez, és keverd simára, csomómentesre.
- Melegítsd elő a gofrisütőt, és egy kevés olajjal kend ki.
- Kanalazz a tésztából a sütőbe, és süsd aranybarnára 3-4 perc alatt. Nem érdemes tele tenni, mert a sütés közben még duzzadni fog, csak kifolyik a sütő oldalán, ha sok tésztát rakunk bele.
Tippek és variációk:
- Tálalásnál jöhet a klasszikus: porcukor, lekvár, nutella vagy friss gyümölcs.
- Ha sósan szeretnéd, hagyd ki a cukrot és vaníliát, és tálald sonkával, sajttal.
Pár kép a gofri készítéséről:




Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem
Ha szereted a palacsintákat, szerintem ez a receptem is tetszeni fog Neked: Amerikai palacsinta egyszerűen
