Almás-mákos torta liszt nélkül főkép
Kevert tészták

Almás-mákos torta liszt nélkül

Ez a fajta almás-mákos torta gyakran kerül nálunk hétvégenként az asztalra, mivel gyorsan elkészíthető és nem is kalóriabomba. Hogy egyértelműen írjam, közel sem hízlal annyira mint bármely más hagyományos sütemény. A cukor lecserélhető édesítőszerre, az így elkészített édesség bátran ehető diéta alatt is! Ami lényeges, hogy a glutén érzékenyek is és tejteremékek kerülői is bátran fogyaszthatják!

Egy tálra lesz szükség és egy általad választott tortaformára, vagy kisebb tepsire. Tényleg csak össze kell keverni a hozzávalókat és megsütni! Ügye nincs ennél egyszerűbb recept?

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált mák
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3-4 ek. cukor vagy édesítő, pl. eritrit (ízlés szerinti mennyiség)
  • 1 citrom leve és lereszelt héja
  • 3 db alma lereszelve
  • 2 tojás
  • 1/2 mk fahéj

Almás-mákos torta elkészítése:

  1. Az egész tojásokat habosítsuk fel, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot és jól keverjük össze.
  2. Szilikon sütőformában, tortaformában vagy pitesütő formában 180°C-on, 25-30 perc alatt süssük készre.

Egyszerű, laktató és isteni finom!

Jó étvágyat!

Képekben is látszik milyen egyszerű sütemény az almás-mákos torta:

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtett

Imádod a diétás süteményeket? Talán ez a receptem is tetszeni fog >>Gluténmentes almás pite

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük