-
VÖRÖS BÁRSONY TORTA
A színével is tündököl a vörös bársony torta. Ha szeretnél egy szép piros tortával kedveskedni, aminek fehér krém pompázik a tetején megtaláltad a megfelelő receptet hozzá.
Könnyen és gyorsan elkészíthető. Egy 20 cm-es tortaformára lesz szükséged ennél a mennyiségnél.
Amerika kedvenc tortája, eredeti nevén red velvet már Európát is meghódította. Ünnepnapokon különleges színével a terített asztal dísze.
Vörös bársony neve a színe és a tésztája selymességére utal. A mascarponés krémmel a tetején lesz a süteményünk igazán finom. Tökéletes szerelmünk születésnapjára, vagy gyerekekenek, a színe és íze miatt biztos sikert aratunk vele. Muffin formában is elkészíthető desszertnek.
Vörös bársony torta elkészítése
Külön keverjük össze a száraz hozzávalókat és külön a nedves-folyékony hozzávalókat.
A torta tészta hozzávalói:
száraz hozzávalók:
nedves-folyékony hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- csipet só
- 2 ek. kakaópor
- 30 dkg kristálycukor
- 10 dkg puha vaj
- 2 db tojás
- 1 kis pohár joghurt
- 1 tk. piros ételfesték
A száraz hozzávalókat egy tálba szitálva összekeverjük.A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd apránként joghurtba keverjük a piros ételfestéket és a tojásos masszába tesszük. A masszát jól eldolgozzuk a száraz hozzávalókkal.
Tészta összekeverése A 20 cm-es tortaformába vágjunk sütőpapírt vagy kenjük ki vékonyan vajjal, hogy ne ragadjon bele a tésztánk sütés közben.
A sütőt előmelegítjük 180C°-ra és kb. 40 perc alatt megsütjük a vörös bársony torta tésztáját.
Vörös bársony torta sütése Sütőből kivéve egy kicsit várjunk, majd vegyük le az oldalát a tortaformának. Egy tálca segítségével fordítsuk le az alját, így az egyenletes alsó rész lesz a teteje. Jöhet a krém, amíg kihűl a torta teljesen
Mascarpone krém hozzávalói és elkészítése:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín(min.30%-os)
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. habfixáló
A tejszínt kemény habbá verjük, a vaníliás cukorral és a habfixálóval. Összekeverjük a mascarponéval és habzsákba töltjük
mascarpone krém elkészítése A kihűlt tortalapot ketté vágjuk. A krémet két felé osztjuk. A közepére és a tetejére. Díszíthetjük színes cukorkákkal-gyöngyökkel,csokireszelékkel, aszalt gyümölcs forgáccsal, szeletelt mandulával, ami éppen eszedbe be jut, vagy van otthon kéznél.
vörös bársony torta készen Jó étvágyat!
Kövesd a facebook oldalam és csatlakozz, hogy láthasd a legfrissebb recept megosztásaim!
-
VÖRÖS BÁRSONY MUFFIN
A színével is tündököl a vörös bársony muffin, ezért ha szeretnél egy látványban különlegesebb a sütemények sokaságából kirívóbb, finom édességgel sikert aratni, ezzel a recepttel biztosra mehetsz.
Könnyen és gyorsan elkészíthető. Ha nincs muffinformád egy tortaformában is megsütheted, vagy kisebb tepsiben, a végeredmény szempontjából nincs jelentősége.
Amerika kedvenc tortája, eredeti nevén red velvet már Európát is meghódította. Ünnepnapokon különleges színével a terített asztal dísze.
Vörös bársony neve a színe és a tésztája selymességére utal. A mascarponés krémet semmiképp ne hagyjuk le a tetejéről, attól lesz a süteményünk igazán finom. Tökéletes gyerekeknek rendezvényekre, a színe és íze miatt biztos sikert aratunk vele. Muffin formában megsütve könnyen kínálhatóvá tesszük.
Vörös bársony muffin elkészítése
Mint minden muffin ez is olyan kevert tészta, melyhez külön keverjük össze a száraz hozzávalókat és külön a nedves-folyékony hozzávalókat.
A muffin tészta hozzávalói:
száraz hozzávalók:
nedves-folyékony hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- csipet só
- 2 ek. kakaópor
- 30 dkg kristálycukor
- 10 dkg puha vaj
- 2 db tojás
- 1 kis pohár joghurt
- 1 tk. piros ételfesték
A száraz hozzávalókat egy tálba szitálva összekeverjük.A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd apránként joghurtba keverjük a piros ételfestéket és a tojásos masszába tesszük. A masszát jól eldolgozzuk a száraz hozzávalókkal.
Tészta összekeverése A muffin sütőbe ha nem szilikonos tegyünk minden fakkba muffinpapírt, vagy kenjük ki vékonyan vajjal, hogy ne ragadjon bele a tésztánk sütés közben.A papír szerintem külön csomagolást is ad, így fogyasztáskor könnyebben kézbe vehető lesz a sütemény.
Vörös bársony muffin formába kanalazása A sütőt előmelegítjük 180C°-ra és kb. 20 perc alatt megsütjük a vörös bársony muffinunkat.
Vörös bársony muffin sütése Megvárjuk míg kihűlnek a sütemények, majd egy kiskanál segítségével, a tetején középen mélyedést vájunk, és a kiszedett tésztát félretesszük. Csináltunk helyet a mascarponés krémnek, a félretett tésztát pedig kézzel elmorzsoljuk, ez lesz majd a díszítésünk. Jöhet a krém..
Mascarpone krém hozzávalói és elkészítése:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín(min.30%-os)
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. habfixáló
A tejszínt kemény habbá verjük, a vaníliás cukorral és a habfixálóval. Összekeverjük a mascarponéval és habzsákba töltjük
mascarpone krém elkészítése A díszítés a habzsák segítségével felteszi a koronát a vörös bársony muffinra. A félretett morzsával megszórjuk a habtetőket, de használhatunk bármilyen díszítő anyagot. Színes cukorkákat-gyöngyöket,csokireszeléket, aszalt gyümölcs forgácsot, szeletelt mandulát,ami éppen eszedbe be jut, vagy van otthon kéznél.
Jó étvágyat!
Érdekel egy igazi amerikai almás pite recept?
Gyere csatlakozz a facebook csoportomhoz, ahol megosztom a legfrissebb receptjeimet!