• édesburgonya hasábok sütőben sütve
    Köretek

    Ropogós édesburgonya hasábok sütőben

    Az édesburgonya hasábok sütőben sütve nemcsak finomak, hanem egészséges alternatívát is nyújtanak a hagyományos sült krumpli helyett. Kívül ropogós, belül puha – tökéletes választás egy gyors vacsorához vagy akár egy hétvégi grillezés mellé. Én még sárgarépa hasábokat is szeltem hozzá, ami remekül passzol ízben! Ezt a receptet egyszerű elkészíteni, és garantáltan az egész család kedvence lesz!

    Az édesburgonya hasábok sütőben készítve ízletes, tápláló és egyszerűen elkészíthető köret, ami bármilyen étkezéshez tökéletes választás. Próbáld ki ezt a receptet, és fedezd fel, milyen finom lehet az egészséges nassolás!

    Hozzávalók:

    • 2 nagy édesburgonya
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 1 teáskanál kukorica keményítő
    • 1 teáskanál piros paprika
    • 1 teáskanál fokhagymapor
    • ½ teáskanál cayenne bors (elhagyható, ha nem szereted a csípőset)
    • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

    Így készítsd lépésenként az édesburgonya hasábokat sütőben:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (légkeveréses üzemmódban). Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, hogy a hasábok ne tapadjanak le.
    2. Hámozd meg az édesburgonyát, ha szereted a sárgarépát mint én, azt is, majd vágd egyforma méretű hasábokra – így egyenletesen fognak sülni.
    3. Tedd a hasábokat egy nagy tálba. Egy kis tálban keverd jól össze olívaolajjal, a piros paprikát, fokhagymaport, cayenne borsot, sót és borsot. Ezután alaposan keverd össze a hasábokkal, hogy a fűszerek mindenhol bevonják a burgonyát.(Én kézzel szoktam jól átdolgozni)
    4. Rendezd el a hasábokat egy rétegben a tepsin, ügyelve arra, hogy ne érjenek össze – így lesznek igazán ropogósak. Süsd 25-30 percig, félidőben forgasd át őket, hogy egyenletesen piruljanak.

    Tippek a tökéletes ropogóssághoz:

    • Áztatás: Ha van időd, a szeletelés után áztasd a hasábokat hideg vízbe 30 percig. Ez segít eltávolítani a felesleges keményítőt, így még ropogósabb lesz a végeredmény.
    • Keményítő: Azért tesszük hozzá az egy teáskanál kukoricakeményítőt, hogy extra ropogós kérget kapjunk! Ha nincs otthon enélkül is finom lesz!

    Édesburgonya hasábok sütőben sütve képekben:

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Esetleg köretnek ezt a receptemet is jó szívvel ajánlom: Gombás rizs recept

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől