• Olasz bruschetta recept
    előételek,  vacsorára ötletek

    OLASZ BRUSCHETTA

    A bruschetta gyönyörű név, pedig a világ egyik legegyszerűbb mégis legfinomabb receptje! Ennél zseniálisabb, egyszerűbb és mégis elképesztően finom paradicsomos pirítóst csakis az olaszok találhattak ki! Imádom a konyhájukat, ha csak a tészta ételeikre és a pizzájukra gondolok, összefut a nyál a számban!

    A bruschettát elsősorban előételnek nevezném ha menő akarnék lenni, hozzá teszem ezzel menő is lehetsz ha elkészíted, de mi esszük főétkezésnek, elsősorban vacsorára vagy uzsonnára. Nincs ennél mennyeibb pirítós, főképp a szezonális paradicsom érésekor! Talán az egyetlen lelke a receptnek, hogy édes, érett paradicsomokat válasszunk hozzá és illatos friss bazsalikomot, no és az extra szűz olivaolajat!

    Hozzávalók:

    Mi ketten egy negyedkiló friss kenyeret használtunk az alapnak, ami kettőnknek tökéletesen elég volt vacsorára!

    • 1/4 kg szeletelt kenyér vagy bagett esetleg cibatta szeletelve
    • 6 db érett éde paradicsom (ha koktél, abból több kell)
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 7-8 ek extra szűz olivaolaj
    • 1 kissebb fej lila vagy vöröshagyma
    • Bazsalikom levél kb. 10 db.

    A bruschetta elkészítése igazán olaszosan:

    1. A paradicsomot megmossuk, felezzük. Eltávolítjuk a szárrészt és a magokat, aztán a húsát apróra kockázzuk.
    2. A hagymát megpucoljuk és nagyon apróra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, szárazra rázzuk és a levelet vékony csíkokra vágjuk.
    3. A szeletelt pékárut sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Meglocsolgatjuk őket kb 5 ek. olívaolajjal.
    4. A sütőt előmelegítjük 220°C és ropogósra sütjük a kenyereket.
    5. A fokhagymát megpucoljuk, majd bedörzsöljük a ropogós kenyereket.
    6. Egy tálban összekeverjük a hagymát, a paradicsomot és a bazsalikom 3/4-ét. Meglocsoljuk a 3 tk. olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
    7. Elosztjuk a paradicsomot a fokhagymás kenyereken és a félretett bazsalikommal díszítjük.

    Jó étvágyat!

    Bruschetta készítése képekben, hogy gyönyörködhessetek:

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem

    Ha szereted az egyszerű de nagyszerű recepteket, talán ez is kedvedre való lesz>>Vendégváró falatkák kecske termékekből

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől