mascarpone krémmel készült torták

  • Vörös bársony torta
    mascarpone krémmel készült torták

    VÖRÖS BÁRSONY TORTA

    A színével is tündököl a vörös bársony torta. Ha szeretnél egy szép piros tortával kedveskedni, aminek fehér krém pompázik a tetején megtaláltad a megfelelő receptet hozzá.

    Könnyen és gyorsan elkészíthető. Egy 20 cm-es tortaformára lesz szükséged ennél a mennyiségnél.

    Amerika kedvenc tortája, eredeti nevén red velvet már Európát is meghódította. Ünnepnapokon különleges színével a terített asztal dísze.

    Vörös bársony neve a színe és a tésztája selymességére utal. A mascarponés krémmel a tetején lesz a süteményünk igazán finom. Tökéletes szerelmünk születésnapjára, vagy gyerekekenek, a színe és íze miatt biztos sikert aratunk vele. Muffin formában is elkészíthető desszertnek.

    Vörös bársony torta elkészítése

    Külön keverjük össze a száraz hozzávalókat és külön a nedves-folyékony hozzávalókat.

    A torta tészta hozzávalói:

    száraz hozzávalók:

    nedves-folyékony hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 1 cs. sütőpor
    • csipet só
    • 2 ek. kakaópor
    • 30 dkg kristálycukor
    • 10 dkg puha vaj
    • 2 db tojás
    • 1 kis pohár joghurt
    • 1 tk. piros ételfesték

    A száraz hozzávalókat egy tálba szitálva összekeverjük.A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd apránként joghurtba keverjük a piros ételfestéket és a tojásos masszába tesszük. A masszát jól eldolgozzuk a száraz hozzávalókkal.

    Vörös bársony muffin tészta összekeverése
    Tészta összekeverése

    A 20 cm-es tortaformába vágjunk sütőpapírt vagy kenjük ki vékonyan vajjal, hogy ne ragadjon bele a tésztánk sütés közben.

    A sütőt előmelegítjük 180C°-ra és kb. 40 perc alatt megsütjük a vörös bársony torta tésztáját.

    Vörös bársony torta.sütése
    Vörös bársony torta sütése

    Sütőből kivéve egy kicsit várjunk, majd vegyük le az oldalát a tortaformának. Egy tálca segítségével fordítsuk le az alját, így az egyenletes alsó rész lesz a teteje. Jöhet a krém, amíg kihűl a torta teljesen

    Mascarpone krém hozzávalói és elkészítése:

    • 25 dkg mascarpone
    • 2 dl habtejszín(min.30%-os)
    • 1 cs. vaníliás cukor
    • 1 cs. habfixáló

    A tejszínt kemény habbá verjük, a vaníliás cukorral és a habfixálóval. Összekeverjük a mascarponéval és habzsákba töltjük

    Vőrös bársony
    mascarpone krém elkészítése

    A kihűlt tortalapot ketté vágjuk. A krémet két felé osztjuk. A közepére és a tetejére. Díszíthetjük színes cukorkákkal-gyöngyökkel,csokireszelékkel, aszalt gyümölcs forgáccsal, szeletelt mandulával, ami éppen eszedbe be jut, vagy van otthon kéznél.

    vörös bársony torta készen
    vörös bársony torta készen

    Jó étvágyat!

    Elkészítheted muffinként is>>

    Kövesd a facebook oldalam és csatlakozz, hogy láthasd a legfrissebb recept megosztásaim!

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől