Gyors és ízletes babgulyás kuktában
babgulyás recept,  Kuktában készült

Babgulyás kuktában készítve

Gyors és ízletes babgulyás kuktában – hagyományos ízek, modern konyhai megoldással!
Ha szereted a gazdag, ízletes magyaros fogásokat, de nincs időd órákig főzni, akkor ez a recept neked szól! A kukta segítségével pillanatok alatt elkészítheted a klasszikus babgulyást, amely tökéletes választás egy családi ebédhez vagy egy hűvös estére. Ebben a cikkben megmutatom, hogyan varázsolhatsz hagyományos ízvilágot a tányérra gyorsan és egyszerűen.

Hozzávalók:

  • 500 g szárított bab (fekete vagy fehér, ízlés szerint)
  • 500 g sertéshús (lapocka vagy comb)
  • 2 közepes hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 közepes sárgarépa
  • 1 közepes zeller (ízlés szerint)
  • 1 paprika (édes)
  • 2-3 burgonya
  • 2-3 evőkanál zsír/olaj
  • 1-2 evőkanál pirospaprika
  • 1-2 babérlevél
  • só, bors ízlés szerint
  • víz

Babgulyás kuktában elkészítése:

  1. Bab áztatása: A szárított babot előző este áztassuk be hideg vízbe. Másnap szűrjük le.
  2. A sertéshúst kockákra vágjuk,a hagymát is felaprítjuk, a zöldségeket hasábokra szeljük.
  3. Zsíron vagy olajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pirospaprikát és a kockázott húst.
  4. Jól átforgatva pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a leszűrt babot, zöldségeket.
  5. Fűszerezzük borssal, babérlevéllel és sóval.
  6. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy bővel ellepje a hozzávalókat.
  7. Zárjuk le a kuktát, és állítsuk magas hőfokra. Amikor a kukta felforr, csökkentsük a hőt, és főzzük kb. 30-40 percig.
  8. Burgonya hozzáadása: A főzés vége felé adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, és hagyjuk, hogy a gulyás kész legyen.
  9. Tálalás: Ha elkészült, tálaljuk friss kenyérrel vagy csipetkével
    Jó étvágyat!

Babgulyás kuktában készítve képekben:

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

Ha megtetszett a receptem és még nincs kuktád, de kedvet kaptál, hogy te is gyorsan tudj egy ilyen időigényes ételt is elkészíteni, segítek a választásban az alábbi cikkemben>>A kukta: Típusok, előnyök, veszélyek és tippek

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük