-
Tortilla szendvics
A legegyszerűbb vacsora ötlet, ha összedobunk egy tortilla szendvicset, amihez bármit felhasználhatunk amit otthon találunk. Én mindig tartok otthon csomagolt, gyakorlatilag konyhakész tortilla lapokat, amiből már rengeteg fajtát lehet vásárolni a nagyobb boltokban. Találunk a polcon teljes kiörlésű lisztből vagy kukorica lisztből készült tortillalapokat és ha diétázunk kapható már sárgarépás is!
Felvágott, sajt, zöldség, majonéz-tejföl ízlés szerint rakható bele és meleg, laktató de nem nehéz vacsit rittyenthetünk, nettó 10 perc alatt!
Tortilla szendvics készítése:
- A tasakból vegyünk ki annyi tortilla lapot, amennyi szendvicset szeretnénk készíteni.( A maradék 2-3 napig felhasználható, csak felbontás után tároljuk visszazárva a hűtőben!)
- Kenjük meg az egyik felét amivel szeretnénk, hogy ne legyen száraz a szendvics. (vaj, tejföl, vajkrém, sajtkrém, majonéz)
- Felmelegített palacsinta sütőn vagy serpenyőben helyezzük el a tortillalapot és tegyük az egyik felére a felvágottat, szalonnát, majd sajt és mehet salátalevél is ha szeretitek.
- Hajtsuk félbe és 2 perc múlva fordítsuk meg, hogy a másik fele is átsüljön.
- Készen is van, és mégis meleg étel került a tányérra, ami garantáltzan csúszni fog, mert nagyon finom!
Jó étvágyat!
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem
Ha szereted a gyors és egyszerű vendégváró ötleteket, talán ez is tetszeni fog neked:Virslis kifli