• Gyors és ízletes babgulyás kuktában
    babgulyás recept,  Kuktában készült

    Babgulyás kuktában készítve

    Gyors és ízletes babgulyás kuktában – hagyományos ízek, modern konyhai megoldással!
    Ha szereted a gazdag, ízletes magyaros fogásokat, de nincs időd órákig főzni, akkor ez a recept neked szól! A kukta segítségével pillanatok alatt elkészítheted a klasszikus babgulyást, amely tökéletes választás egy családi ebédhez vagy egy hűvös estére. Ebben a cikkben megmutatom, hogyan varázsolhatsz hagyományos ízvilágot a tányérra gyorsan és egyszerűen.

    Hozzávalók:

    • 500 g szárított bab (fekete vagy fehér, ízlés szerint)
    • 500 g sertéshús (lapocka vagy comb)
    • 2 közepes hagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 2-3 közepes sárgarépa
    • 1 közepes zeller (ízlés szerint)
    • 1 paprika (édes)
    • 2-3 burgonya
    • 2-3 evőkanál zsír/olaj
    • 1-2 evőkanál pirospaprika
    • 1-2 babérlevél
    • só, bors ízlés szerint
    • víz

    Babgulyás kuktában elkészítése:

    1. Bab áztatása: A szárított babot előző este áztassuk be hideg vízbe. Másnap szűrjük le.
    2. A sertéshúst kockákra vágjuk,a hagymát is felaprítjuk, a zöldségeket hasábokra szeljük.
    3. Zsíron vagy olajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pirospaprikát és a kockázott húst.
    4. Jól átforgatva pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a leszűrt babot, zöldségeket.
    5. Fűszerezzük borssal, babérlevéllel és sóval.
    6. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy bővel ellepje a hozzávalókat.
    7. Zárjuk le a kuktát, és állítsuk magas hőfokra. Amikor a kukta felforr, csökkentsük a hőt, és főzzük kb. 30-40 percig.
    8. Burgonya hozzáadása: A főzés vége felé adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, és hagyjuk, hogy a gulyás kész legyen.
    9. Tálalás: Ha elkészült, tálaljuk friss kenyérrel vagy csipetkével
      Jó étvágyat!

    Babgulyás kuktában készítve képekben:

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Ha megtetszett a receptem és még nincs kuktád, de kedvet kaptál, hogy te is gyorsan tudj egy ilyen időigényes ételt is elkészíteni, segítek a választásban az alábbi cikkemben>>A kukta: Típusok, előnyök, veszélyek és tippek