Kuktában készült
Receptek kuktához
-
Babgulyás kuktában készítve
Gyors és ízletes babgulyás kuktában – hagyományos ízek, modern konyhai megoldással!
Ha szereted a gazdag, ízletes magyaros fogásokat, de nincs időd órákig főzni, akkor ez a recept neked szól! A kukta segítségével pillanatok alatt elkészítheted a klasszikus babgulyást, amely tökéletes választás egy családi ebédhez vagy egy hűvös estére. Ebben a cikkben megmutatom, hogyan varázsolhatsz hagyományos ízvilágot a tányérra gyorsan és egyszerűen.Hozzávalók:
- 500 g szárított bab (fekete vagy fehér, ízlés szerint)
- 500 g sertéshús (lapocka vagy comb)
- 2 közepes hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 közepes sárgarépa
- 1 közepes zeller (ízlés szerint)
- 1 paprika (édes)
- 2-3 burgonya
- 2-3 evőkanál zsír/olaj
- 1-2 evőkanál pirospaprika
- 1-2 babérlevél
- só, bors ízlés szerint
- víz
Babgulyás kuktában elkészítése:
- Bab áztatása: A szárított babot előző este áztassuk be hideg vízbe. Másnap szűrjük le.
- A sertéshúst kockákra vágjuk,a hagymát is felaprítjuk, a zöldségeket hasábokra szeljük.
- Zsíron vagy olajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pirospaprikát és a kockázott húst.
- Jól átforgatva pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a leszűrt babot, zöldségeket.
- Fűszerezzük borssal, babérlevéllel és sóval.
- Adjunk hozzá annyi vizet, hogy bővel ellepje a hozzávalókat.
- Zárjuk le a kuktát, és állítsuk magas hőfokra. Amikor a kukta felforr, csökkentsük a hőt, és főzzük kb. 30-40 percig.
- Burgonya hozzáadása: A főzés vége felé adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, és hagyjuk, hogy a gulyás kész legyen.
- Tálalás: Ha elkészült, tálaljuk friss kenyérrel vagy csipetkével
Jó étvágyat!
Babgulyás kuktában készítve képekben:
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/
Ha megtetszett a receptem és még nincs kuktád, de kedvet kaptál, hogy te is gyorsan tudj egy ilyen időigényes ételt is elkészíteni, segítek a választásban az alábbi cikkemben>>A kukta: Típusok, előnyök, veszélyek és tippek